Fan van schapenkaas? Of eens iets nieuws proberen? Dan is dit recept voor schapenkaas fondue iets voor jou. Het recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
- 400 gram schapenkaas, belegen, geraspt
- 300 gram schapenkaas, oud, geraspt
- 300 gram schapenkaas met fenegriek, geraspt
- 4 dl. droge witte wijn (geen mousserende wijn)
- 1 teentje knoflook
- 1 el maizena
- 2 el kirsch
- 1 mespunt verse nootmuskaat
- vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- De knoflook halveren en de caquelon (=kaasfonduepan) ermee inwrijven.
- (Bij aardewerken caquelon eerst alles in een gewone pan op het fornuis klaarmaken)
- De kaassoorten grof raspen, of wij raspen verse kaas voor u.
- De wijn in de pan gieten en aan de kook brengen.
- Vuur zacht zetten en onder voortdurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen.
- Het kaasmengsel niet laten koken!
- In een kopje de maïzena met de Kirsch tot een glad papje roeren en, als alle kaas gesmolten is, aan de kaasfondue toevoegen en goed blijven roeren tot het dik en romig is.
- De Kaasfondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
- Eet smakelijk!
Pan voor kaasfondue
Buiten kaasfonduen? Het kan met deze outdoor fonduepan voor vier personen. Het frame beschermt de vlam tegen de wind. Maar liefst 1,8 liter pan inhoud. Inclusief vlamverdeler en fonduebrander.
De outdoor fondue van Life bestaat uit een stalen frame op kunststof voetjes en heeft stevige RVS handgrepen.
Vier RVS fonduevorken met donker houten handvatten worden uiteraard meegeleverd. Gezellig buiten of bij een barbecue.
Let op! Deze fonduepan is niet vuurvast en mag niet op open vuur. Eerst de gebruiksaanwijzing lezen!