Bent u dol op kaas en dan met name op geitenkaas? Top. Dit recept voor een authentieke Hollandse geitenkaasfondue zal dan zeker in de smaak vallen. Voor 4 personen.
Ingrediënten
- 400 gram geitenkaas, Goeie geit, geraspt
- 400 gram geitenkaas met kruiden, geraspt
- 300 gram geitenkaas oud, geraspt
- 4 dl droge witte wijn (geen mousserende wijn)
- 1 el maïzena
- 2 el Kirsch
- versgemalen zwarte peper
- mespunt nootmuskaat
- 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
- De knoflook halveren en de caquelon (=kaasfonduepan) ermee inwrijven.
- (Bij aardewerken caquelon eerst alles in een gewone pan op het fornuis klaarmaken)
- De kaassoorten grof raspen.
- Wij raspen verse kaas voor uw fondue.
- De wijn in de pan gieten en aan de kook brengen.
- Vuur zacht zetten en onder voortdurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen.
- Het kaasmengsel niet laten koken!
- In een kopje de maïzena met de Kirsch tot een glad papje roeren en, als alle kaas gesmolten is, aan de kaasfondue toevoegen en goed blijven roeren tot het dik en romig is.
- De kaasfondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
- Eet smakelijk!
Pan voor kaasfondue
Met deze kaasfondueset van Boska zet je snel iets lekkers op tafel voor vier personen. Zeker met deze vuurvaste fonduepan.
Varieer ook eens met wat gedroogde vleeswaren of groenten. De twinkelende waxinelichtjes geven een gezellig vuurtje, ook als je bent uitgegeten.
Kaasfonduen kan met veel kaassoorten, zoals Parmezaan, Mosterdkaas of Blauwaderkazen. Ansjovis, knoflook, kruiden, wijn en tal van andere toevoegingen maken de beleving steeds eindeloos anders.
Nog zin in een toetje? Een chocolade fondue met fruit kan ook!