Schapenkaas fondue

Kaasfondue, Hollandse schapenkaas

Recept voor 4 personen

  • 400 gram  schapenkaas, belegen, geraspt

  • 300 gram schapenkaas, oud,  geraspt

  • 300 gram schapenkaas met fenegriek, geraspt

  • 4 dl. droge witte wijn (geen mousserende wijn)

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el maizena

  • 2 el kirsch

  • 1 mespunt verse nootmuskaat of poeder

  • Vers gemalen zwarte peper

    De knoflook halveren en de caquelon (=kaasfonduepan) ermee inwrijven.

    (Bij aardewerken caquelon eerst alles in een gewone pan op het fornuis klaarmaken)

    De kaassoorten grof raspen.

    Wij raspen verse  kaas voor uw fondue.

    De wijn in de pan gieten en aan de kook brengen.

    Vuur zacht zetten en onder voortdurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen.

    Het kaasmengsel niet laten koken!

    In een kopje de maïzena met de Kirsch tot een glad papje roeren en, als alle kaas gesmolten is, aan de kaasfondue toevoegen en goed blijven roeren tot het dik en romig is.

    De Kaasfondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.

Eet smakelijk!

Ingredienten:

Afbeelding:

Outdoor Fondue (Boska)

Buiten kaasfonduen? Het kan met deze outdoor fonduepan voor vier personen. Het frame beschermt de vlam tegen de wind. Maar liefst 1,8 liter pan inhoud. Inclusief vlamverdeler en fonduebrander.

De outdoor fondue van Life bestaat uit een stalen frame op kunststof voetjes en heeft stevige RVS handgrepen.

Vier RVS fonduevorken met donker houten handvatten worden uiteraard meegeleverd. Gezellig buiten of bij een barbecue.

Let op! Deze fonduepan is niet vuurvast en mag niet op open vuur. Eerst de gebruiksaanwijzing lezen!

Bereidingswijze:

klik hier voor bereidingswijze en tips

 

terug naar recepten