Zwitserse kaasfondue

 

 

 

 

Kaasfondue recept voor 4 personen :

 

  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram Zwitserse Gruyère, geraspt.
  • 400 gram Emmentaler, geraspt.
  • 200 gram Vacherin Fribourgois, geraspt.
  • 4 dl droge witte wijn (geen mouserende wijn)
  • 1 el maïzena
  • 1 el Kirsch
  • versgemalen zwarte peper
  • mespunt nootmuskaat

 

De knoflook halveren en de caquelon (=kaasfonduepan) ermee inwrijven.

 

(Bij aardewerken caquelon eerst alles in een gewone pan op het fornuis klaarmaken)

 

De kaassoorten grof raspen.

 

Wij raspen verse  kaas voor uw fondue.

 

De wijn in de pan gieten en aan de kook brengen.

 

Vuur zacht zetten en onder voortdurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen.

 

Het kaasmengsel niet laten koken!

 

In een kopje de maïzena met de Kirsch tot een glad papje roeren en, als alle kaas gesmolten is, aan de kaasfondue toevoegen en goed blijven roeren tot het dik en romig is.

 

De Kaasfondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Ingredienten:

Afbeelding:Tapas Fondue Swiss (Boska)

De Tapas Fondue Swiss van Boska kent verschillende uitvoeringen, de Tapas Swiss uitvoering is wel heel mooi en speciaal. Het is een klein fonduepannetje dat zeer geschikt is voor de bereiding van kleine hapjes.

Bij dit model is er een Zwitserse vlag op de pan geschilderd wat een speciaal effect geeft. De pan leunt op een donker houten plank. De pan is bedoelt voor twee personen en wordt verwarmd met een waxinelichtje, twee fondue vorkjes zijn inclusief. Het onderstel is gemaakt van een donkere houtsoort en daar bovenop vind je een stenen pan die tevens magnetron proof is. De gesmolten kaas zal je extra lekker smaken wanneer je deze bijzondere fondue pan van aardewerk gaat gebruiken.

Een mooie bijkomstigheid is dat de fondue pan niet alleen geschikt is voor kaas, maar ook geschikt is voor chocolade. Je kunt deze set dus ook gebruiken voor het nagerecht.

Bereidingswijze:

klik hier voor bereidingswijze en tips

 

terug naar recepten